Afstand nemen

Van A naar B met (in)zicht

Prioriteiten kiezen:

De huidige situate dwingt ons tot afstand nemen. Waarom die afstand niet gebruiken om naar uw bedrijf, uw job of uw business te kijken? En te blijven denken over wat het juiste is om te doen, voor de korte termijn, met middellange en lange termijn in het achterhoofd.
Stel u uw professionele omgeving voor als een glas dat gevuld is met activiteiten. Als u het glas vult met de juiste dingen, gaan de foute er automatisch uitlopen. Maar zover zijn we nog niet. We weten immers nog niet wat juist is en wat niet…

Daarom raden we u aan om vandaag nog te definiëren waarmee u moet stoppen. Veel dingen die ooit slim waren om te doen, zijn vandaag minder slim, en kunnen dus gestopt worden. Stop meteen met alle activiteiten die niet bijdragen aan wat er nu nodig is om binnen uw bedrijf de situatie beheersbaar te houden en te kunnen focussen op wat belangrijk is.
U creëert hiermee tijd.

DIE TIJD KUNT U BESTEDEN AAN DINGEN DIE WÉL WERKEN. HET ZIJN DIE ACTIVITEITEN WAAROP UW BEDRIJF KAN TERUGVALLEN. ALTIJD EN OVERAL.

 

Neem de tijd om daarover na te denken. En als u weet wat die dingen zijn, bekijk dan zeker waar u die dingen meer kan doen. Ook dat kan op korte termijn.
Het kan ook zijn dat er dingen zijn die u beter moet doen. Hoe u de zaken vandaag doet, is misschien niet slecht, maar u ziet ruimte voor verbetering. Die verbetering kan u zeker realiseren, maar het vergt wel wat tijd. Het resultaat zal u pas op middellange termijn zien. Echter en, om het resultaat op dat moment te hebben, moet u wel vandaag zorgen dat er een plan komt.

En dan zijn er nog die zaken die echt ánders moeten. Iets waarin u echt gelooft. Die los je niet van vandaag op morgen op. Dat vergt wat meer tijd. Hiervoor moet je waarschijnlijk een aantal koppen –virtueel– bij elkaar steken. Maar misschien is er vandaag wel tijd voor om het op te starten?
Wij wensen u alvast veel succes met deze oefening. En staan wij uiteraard klaar om u hiermee te helpen! Want wij weten dat dit werkt.

En wat betekenen het glas en die kleuren dan?

Geel, blauw, groen en rood. De kleuren van het ViCre logo hebben een betekenis. Ze zijn een weergave van toegevoegde waarde en de voorspelbaarheid hiervan:

  • Geel: Dit is de tijd dat we afstand nemen en de dagdagelijkse business even loslaten. (Yellow)
  • Blauw: Als we afstand genomen hebben kunnen we nieuwe dingen proberen. Wat we geleerd hebben, gaan we een keer doen. Het is nog niet gegarandeerd dat er toegevoegde waarde uitkomt. (Different, Anders)
  • Groen: Groen is voorspelbaar positieve toegevoegde waarde. We kunnen natuurlijk enkel bij groen komen, als we geel en blauw doen. (Wat werkt wel, Meer, Beter)
  • Rood: Deze kleur staat voor voorspelbare negatieve toegevoegde waarde. Je gaat iets doen en je weet op voorhand dat dit geld kost, en niets oplevert. (Stop)

Nadenken over uw activiteiten en hun kleuren, en niet gewoon blijven lopen, is belangrijk. Begin elke dag hiermee. Neem wat afstand van uw dagdagelijkse bezigheden om na te denken over de zin en onzin van wat er rondom u gebeurt.

Blijf de kleuren toepassen op uw business omgeving zodat u zeker bent dat u zich niet enkel focust op de juiste dingen, maar ook ziet of u deze meer kan toepassen. En zo uw business draaiende houdt en voorbereidt op het leven na Corona.

Veel succes! Samen met u komen we ook deze crisis weer te boven.

CONCLUSIE: OM UW CONTINUÏTEIT TE VERZEKEREN, GELOVEN WIJ DAT U ZICH VANDAAG BEST FOCUST OP GROEN, EN DAAR ZOVEEL MOGELIJK PROBEERT UIT TE HALEN. EN MAAK TIJD, DOOR TE STOPPEN MET ROOD.

DEFAULT